A milliomos apuka magára hagyta a családját
2017. április 11. írta: Despota

A milliomos apuka magára hagyta a családját

o-sad-mom-facebook.jpg

Sziasztok! Az én életem elég cifrára sikeredett. Tanácsot nem nagyon kapok,vagy ha kapnék,súlyos pénzekért ügyvédtől...

Kanadából hazaköltözve egy 2 éves gyermekkel 14 év után,ami úgy indult,hogy 2-3 hétre jövünk meglátogatni anyukámat,mert Kanadában a gyermekem apjával (aki ott született Kanadai,szicíliai szülőkkel) eladtuk a családi házat amiben laktunk. Gyermekem apja édesen felajánlotta,hogy jöjjünk “haza” pár hétre,így a felfordulásban nem kell ott lennünk és majd pár hét múlva ha már átköltözött,jöhetünk vissza. Nagy lelkesen becsomagoltam 2 bőröndöt és eljöttünk. Gyermekem apja ezek után eltűnt. Nem oda költözött ahova mondta,nem vette fel a telefont,egyik rokona sem állt velem szóba. Nem tudtam egy kisgyermekkel hova visszamenni,hisz nála maradt összes ruhánk,bútoraim,ékszereim,minden papírom. Ez 8 éve volt pontosan.

Azóta 2x voltam Kanadában gyermektartást perelni. Azt mondták,hogy mivel most itt van a lakhelyünk,az itteni bíróságon kell kezdeményeznem. Rendben. Megtettem a III. kerületi Bíróságon. 2 évbe került,mire eljutottunk odáig,hogy megszülessen egy határozat,hogy az apukának gyermektartást kell fizetnie. Boldogan lobogtattam a határozatot,amit gyorsan be is adtam a végrehajtó irodába,mint ahogy a kedves Bírónő is tanácsolta. A végrehajtó iroda átküldött egy levelet a Külügyminisztériumba (ami megint súlyos hónapokat vett igénybe),amiben az volt a kérdése,hogy ilyen helyzetben mi a teendő,mivel apuka Kanadában lakik. A Külügyminisztériumban egy kedves fiatalember (aki utána válaszra sem méltatott),közölte,hogy semmit,mivel remek országunk és Kanada között nincs megállapodás behajtásra. Utazzak ki és adjam be ott. Ezek után próbáltam kideríteni,hogy milyen opcióim vannak.

photodune-10033112-sad-mother-and-daughter-s.jpg

Senki nem méltat válaszra sem. 2 év alatt a jól értesült Bíróság még annyit sem tudott közölni,hogy ne pocsékoljam az időmet,mert a határozatom nem ér majd semmit. (miközben apuka Kanadában 7 db autó,2 motor,motorcsónak és 1 millió dolláros ház boldog tulajdonosa és röhög a markában,mert az ügyvédje felvilágosította,hogy innen,nem tehetek semmit. Egy pici garzonban élek a fiammal, diplomával,folyékony angol nyelv tudással is csak 4 órában találtam munkát. Közben egy ellopott autó miatt pár éve, a végrehajtó is utolért pár napja és 33 %-át letiltja a fizetésemnek. Így marad 40 000 Ft. A gyermektartás amit megállapítottak, 130 000 Ft lenne...

Csak nemzetközi ügyvéd áll velem szóba,akinek 20 000 Ft csak az,hogy rám néz. Szeretném megkérdezni,hogy ezekkel a problémákkal miért nem döntenek valami használhatót a tisztelt Urak a Parlamentben.....? Mert biztos,hogy nem én vagyok az egyetlen,aki ezzel küzd...

Magyarországon miért nem foglalkoznak a gyermekek jólétével? Miért nem gyermek centrikusak......?

Egy elkeseredett anyuka

Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre!

Az alábbi témákban várjuk a leveleket:

  1. Elszegényedés
  2. Kilátástalanság
  3. Spórolási tippek
  4. stb

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3512416041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MRN 2017.12.15. 07:43:28

Vannak itt homályos pontok. Pl. kíváncsi lennék, mennyi idős a gyerek, hogy diplomával, nyelvtudással csak 4 órás állást talált?
Aztán szintén tisztázásra vár, hogy egy ellopott autó miatt miért tiltják le a fizetését?
Kanadai pasi átveri, kanadai bíróság lepattintja (nekik bezzeg nem rója fel, hogy elhallgatták, a magyar bíróság döntése nem fog érni semmit), de oldja meg Magyarország...

Laptop7712 2020.02.23. 07:55:23

@MRN: Látom, nem éltél külföldön egy sort sem. Ilyen világot élünk, Magyarország nem változik, hiába van 3 nyelvvizsgád, kért diplomád, akkor is csak valami szar pultos állást kapsz, - 4 órában, vagy még azt sem - mert itt nem az a lényeg, hogy mit tudsz, hanem nagyon más. Ezért találkoztam a mekiben nyugaton egy műszakban olyan 15 magyar diplomással, az agrármérnöktől a villamosmérnökig vendégként. Már ott, a műszakban alapíthattak volna 10 sztártápot, vazz. ja, és keretek annyit, hogy el tudtak indulni arrafelé az életben. Olyan 3 év, és álmai munkahelyén dolgozik nagyon magas fizetésért. Az meg ha kint élsz, és nem tudod azt, hogy mit tehetsz meg, és mikor, hogyan, milyen jogaid és kötelességeid vannak, lehetnek, simán be lehet cumizni így ebben a formában.
süti beállítások módosítása