65 hónapja mélyszegénységben élek
2015. február 14. írta: Despota

65 hónapja mélyszegénységben élek

420_bigger.jpg

Olvasónk több szakmával szeretne kitörni a szegénységből, amelyben élni kénytelen, de nem talál munkát magának, vállalkozni pedig szintén nem tud.

Tisztelt Uram!


Én már 65 hónapja nem kapok állást,munkát a saját hazámban Magy-on,pedig bőven rendelkezem szakmákkal,utóbb 2012 őszén gyógymasszőri végzettséget szereztem,önköltségen,szülői támogatással,mivel költséges volt. Mit ad isten,ezen szakmával sem lett állásom máig!Kertész szakmával szintén,és nemrégen egy újság ezt a szakmát hiányszakmának írta le,én ezt nem így gondolom,és sok megyében még kertészt sem keresnek,ha igen,sok a jelentkező. Most vállalkozóit szeretném kiváltani,mivel a masszőri területen 95 százalékban csak így lehet egyszer munkát találni,ez hazánk!

35 éves vidéki srác vagyok. Találtam a neten minap egy lehetőséget,ez volt múlthéten,ehhez a masszőri munkához vállalkozói kell,Budapesten lenne és jó helyen,szalonban kellene dolgoznom,és végre magam ura lehetnék!De,48 ezer a havi bérleti díj,50 ezer a Kata adózás vállalkozói mellett,40-50 ezer forinttól olcsóbb albérlet nincs,plusz kauciót,rezsit is kérnek a főbérlők,írták neten a hirdetésekben!Még ezen kiadások mellett nem ettem és nem tettem félre pénzt sem!

b706bc.jpg

Jövő héten kezdenék itt Budapesten,ekkor kellene!Most intézem a papírokat!A héten voltam a pétervásárai munkaügyi központban,az ügyintézőt kérdeztem a vállalkozási támogatás felől,azt a választ kaptam,hogy március 15-nél hamarabb nem adhatok be hozzájuk kérelmet vállalkozási támogatás iránt,utólag pedig már nem adhatom be,ha kiváltottam a vállalkozóit!


Szégyen ami Magy-on folyik,a kormány mindig azt mondta,hogy vállalkozzon az ember hazánkban,ők segítik,de nem egész évben,a január-március közötti időben a személynek magának kell állnia mindent vagy a családi kasszát terheli meg vele,mivel rá a kormányra mindig nem lehet számítani!A munkaügyi szerint márciusban is ha igényelném,össz havi minimálbér szintet lehet kérni a vállalkozásomhoz!Ez egyéni vállalkozás lenne az enyém!


A lehetőségeim nullával egyenlő,se maszek nem vett fel 65 hónapja sehová dolgozni,sem nem vállalkozhatok pénz nélkül!Márciusig pedig nem vár a szalon tulaj rám,míg adják a támogatást Magy-on!!Lakhatási támogatást sem kérhetik a munkaügyin Péterkén,és sokan nem Magy-on,mert a budapesti főbérlők nem jelentik be az albérlőket,viszont a neten közlik a magas bérleti díjakat 1 hónapra vetítve,kaucióval,plusz rezsivel,és csak 1 szobánál is,ami a hazai bérek viszonylatában


Üdv:Kovács Krisztián,Tarnalelesz,hátrányos térség lakója

Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !!

Az alábbi témákban várjuk a leveleket:

  1. Elszegényedés
  2. Kilátástalanság
  3. Spórolási tippek
  4. stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1007173995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.14. 15:27:36

Mind ha a levél hamarabb ért volna véget mint hogy vége lett volna.
Pár megjegyzés:
1. 35 évesen nem srác hanem felnőtt az ember (tapasztalat)
2. mielőtt belevágna valamibe nem ártana tájékozódni is lehet belőle. Értsd: mielőtt gyógymasszőr lesz utána nézni, hogyan is lehet elhelyezkedni vele és csak utána belevágni.
3. A világ nem csak Magyarországból áll.

na4 2015.02.15. 09:33:01

Nem biztos, hogy a gyógymasszöri szakma most a legkeresettebb a piacon, így aztán nem is nagyon lehet csodálkozni a helyzeten.

evil demon satan devil 2015.02.15. 11:42:46

ismerősöm osztrákiában melózik gyógymasszőrként, pár nap alatt keres 50 ropit, tehát ez egy keresett szakma, de télleg itthon nehéz vele. javallanék egy zalakaros, hajduszoboszló, hévíz, sárvár, harkány(hirtelen ezek a fürdővárosok jutnak eszembe) turnét, hátha ott éppen keresnek ilyesmit, mégha nem is havi sokszázezeré'

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.15. 12:31:02

@the.man: vannak koravén majmok. Én pl. még hatvan évesen is fiatal srácnak fogom érezni magam. Beállítottság kérdése, nem biológiai koré.

élhetetlen 2015.02.15. 12:34:43

Jó szakma ez, de sajnos, itt a kezdet nehéz. Ugyanígy a fodrász, kozmetikus, stb, amire mindig szükség lesz, csak sajnos kell pár év, mire kialakul a vevőkör. Nyelvtudás valószínű nincs, mert mitől lenne. Ettől kiesik Ausztria, de kiesnek az Evil által említett Zalakaros, Hajduszoboszló, Hévíz, Sárvár, Harkány fürdővárosok is. Amit tanácsolni tudnék, kezdj a héten Budapesten, nincsen meg a vállalkozóid, kérdezz utána az alkalmi foglalkoztatásnak addig, míg begyűjtöd a vállalkozóit. Dolgozz akár két hetet ingyen is, de győzd meg a tulajt, hogy megéri várni a dolgaid elrendezéséig. Hálistennek nem tudom, mi kell ahhoz, hogy egy hónapig otthontalan szállón húzd meg magad, de megérné még az is, közben kereshetnél olcsó albérletet, esetleg olyat, ahol már többen vannak, és társat keresnek. És pár hónapig lehet csinálni, hogy vállalsz esti, éjszakai melót, és csak pár órát alszol naponta (tudom, mert ifjú koromban összehoztam egy lakásvásárlás kapcsán, hogy 2800 ft-kerestem, és 2700-et törlesztettem egy évig, fejlesztő mérnök létemre mostam én a titkárnőnk lépcsőházát is), de elindulhatsz. Aztán, ha talpra állsz, jöhet a nyelvtanulás, és irány a csillagos ég. Ne várd, hogy megsegítenek, mert itt csak azokat szokták megsegíteni, akik nem szorulnak rá.

lavór 2015.02.15. 14:10:02

El innen, míg lehet.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.02.15. 14:48:31

Ha a kertészen azt az embert értjük, aki füvet nyír, virágot locsol és hasonlók (nem pedig valami kertépítőt), akkor az egy olyan szakma, amivel itt nem nagyon lehet mit tenni. A masszőr egy fokkal jobb, de ehhez is minimum Egerbe vagy Gyöngyösre kell költözni (ez talán olcsóbb megoldás, mint a főváros).

Nyelvtudásról nem esett szó, de reális cél lehet Ausztria, bár az is befektetést igényel.

usb2.0 2015.02.15. 15:06:50

Kedvelem az ilyen sírós-nyafogósokat.
A szakmáidat te választottad.
Már itt gond van.
Mert szerintem a második is csak alibi volt.
Más már egy szakmával, SŐT szakma nélkül talál magának munkát.
(Ráadásul mennyien vannak !)
Neked meg rögtön a kifogások, hogy mi mennyibe kerül.
Másnak is pénzért van minden.
Én például fuvarozok.
Szerinted egy teherautó hány millió ?
És fenntartani ? És járulékokat fizetni ? És munkát találni ?
És soroljam még ?
Ha vállalkozni akarsz, NEKED kell megteremteni a hozzávalókat.
De nem nyafogással, hanem szorgalommal !!!
Ha csak a száddal akarsz vállalkozni, akkor inkább menj el alkalmazottnak.
Vagy lehetne a következő foglalkozásod gyöngyhalász.
Nap sütésben , langyos kék tengerben !!!
Micsoda buli !!!
A költségek 0 ! (nulla !)
Hiszen semmi nem kell hozzá.
Na jó egy fürdő nadrág igen.
Aztán reklamálj, hogy ez micsoda ország ?!
Mi az, hogy nincs tenger ?
Arról nem is beszélve, hogy ennyi ideje nem dolgozol.
Eddig még is mire vártál ?
És hogy hogy nem haltál még éhen ?
Gondolom a szüleid tartottak el.
Meg ők fizették tandíjadat is.
Csak korodból ítélve, már nem fiatalok.
Lassan elapad a forrás ...
Ideje lenne saját lábra állni !
Nem kifogásokat keresni és hajtogatni, hogy mi miért nem jó !
Hanem megoldani .

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.15. 15:53:05

@usb2.0: én viszont undorodom a magadfajta tetvektől. Ha csak köpködni tudsz, akkor légy oly kedves és tartsd meg anyádnak!

usb2.0 2015.02.15. 16:30:20

@pythonozok: Igazad van !
Én vagyok a tetű !
Mert képes vagyok önállóan megteremteni és fenntartani a vállalkozásomat, családomat.
Ahelyett, hogy mindenkit hibáztatnák és háborognék.
Meg az elmúlt években eltartattam volna magam.
Sőt !
Ezt a Szegény embert is el kellene tartanom.
Sok millióan élnek ebben az országban.
Akik nem támogatásból, meg elvárásokból tartják fenn magukat.
Ha nekik sikerül, azt gondolom a hiba máshol van.

Punxsutawney Mormota 2015.02.15. 16:33:15

@pythonozok: Azért usb2.0-nák van némi igaza.
Ami ellene szól, hogy a fickó egy baszott módon hátrányos környékről származik. De, van olyan nő ismerősöm, aki vele egyidős, és 12 év alatt takarításból egy másfél szobás lakásra valót összevakart magának hihetetlen szorgalommal.
A levélíró helyében már az első szakma után is inkább egy komolyabb nyelvtanfolyamot erőltettem volan, aztán irány külföld. Nyelvtudás nélkül nagyon nehéz boldogulni még itthon is.

Punxsutawney Mormota 2015.02.15. 16:35:46

@pythonozok: Ja, a lényeget kifelejtettem. Az említett ismerősöm egy Szerencs melletti icipici faluból származik, és a szülei a legpozitívabb fogalmak szerint sem voltak szupportívak - igazából annak lehetett örülni, hogy ha nem itták el a gyerektartást. Ja, és nem, nem romák voltak :)

midnight coder 2015.02.15. 16:47:20

35 év alatt ezt a két szakmát szerezted ? Ráadásul vidéken ahol azért nagyjából lehet tudni, hogy ez az a két szakma amire a büdös életben soha nem lesz kereslet - hacsak ez a vidék nem Hévíz vagy valami más gyógyüdülő központ. Na most, ezzel az ésszel és hozzáállással vállalkozásba kezdesz. Mit mondjak, várhatóan nagy sikere lesz a dolognak...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2015.02.15. 16:53:10

@midnight coder: Most mé'? Külföldön az ilyenekért kapkodnak. Már abból meg fog élni, hogy nem Alinak hívják és nem akar felrobbantani semmit... :)

midnight coder 2015.02.15. 18:55:44

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: Végül is, ez sem utolsó szempont. Bár azt nem tudhatjuk, hogy nem Alinak hívják-e, Aladárok nálunk is vannak.

VT Man 2015.02.18. 13:41:02

Az a kérdés, hogy megy-e a masszőrség vagy nem? Tudod jól csinálni?

Egy jó 45-60 perces masszázs kb. 4-5 ezertől kezdődik, sőt, ilyen olcsón ha jó akkor örömmel jönnek az emberek. Ebből nyilván lejön a szoba bérlet, és ugye ott a vállalkozói, lehet ezt számla nélkül csinálni, de akkor tudni kell, hogy ki jön.

Azt tisztelem, hogy legálisan szeretne dolgozni, még ha ez havi 50 ezerbe is kerül.

Ha van napi 2 vendég, és 3 ezer megmarad/fő (2 ezer mondjuk a hely bérlete), az 6 ezer/nap, 20 nappal: 120 ezer/hó. Ha ez feketén menne, akkor még ki is lehetne belőle jönni albérlettel szolídan.

Ha már megy a biznisz akkor simán lehet napi 4 vendég is, az már 240 ezer.

VT Man 2015.02.18. 13:42:54

@usb2.0:
Amit írtál azzal nem nagyon értek egyet, kivéve ezzel a résszel: a posztoló kifogásnak használja a számokat. Olyan nagy számokat mond, hogy lám, nyilván "nem lehet" megcsinálni.

folyamikomp3 2015.02.18. 23:46:30

@VT Man: nyilván "nem lehet". Az illető úgy néz ki, hogy magában sem hisz egyáltalán. Sajnos tényleg van egy elég széles réteg, akik azt gondolják, hogy megélni csak alkalmazottként lehet. És viszont erre épül a mai gazdasági rendszer is. Akik elhiszik, hogy nemcsak alkalmazottként lehet élni, azok lesznek a vállalkozók, akik alkalmazzák az alkalmazottként élőket, akiknek ez rendszerint nagyon jól megfelel, még úgy is, hogy nyafognak, hogy kevés a pénz, rosszak a munkakörülmények stb. Viszont sokszor ugye a biztos rossz jobb mint a bizonytalan "valami..."
süti beállítások módosítása