Bliccelek, mert nem futja bérletre
2015. február 25. írta: Despota

Bliccelek, mert nem futja bérletre

bkkberlet.jpg

Levélírónk kénytelen lógni a BKK járatain, mert a munkahelye megvonta az utazási költségtérítést és nem tudja kigazdálkodni a bérlet árát.

Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !!

Az alábbi témákban várjuk a leveleket:

  1. Elszegényedés
  2. Kilátástalanság
  3. Spórolási tippek
  4. stb.

Sziasztok!

Én egy saját dilemmáról írok nektek, amely elég hosszú ideje szerves része az életemnek, történetesen a közlekedés és az azzal kapcsolatos kiadások témakörében. Kezdjük azzal, hogy én sem vagyok kifejezetten jómódú, minimálbérért dolgozom 2 műszakban, albérletet fizetek és örülök, hogy egyik hónapról a másikra megélek. Nem szórom és nem is szórhatom a pénzt, minden kiadást alaposan meg kell gondolnom. Televízióm nincs, csak az internet itthon, mobilnetet nem használok, kb. 3 havonta töltöm a telefonomat 1500 forinttal. Minden hónapban a legfontosabb számomra, hogy a lakbért, rezsit letudjam, aztán a többit valahogy beosztom az étkezésemre. Nem könnyű ez sem. Viszont megvallom nektek, már 5. hónapja képtelen vagyok kifizetni az utazásomat a melóhelyre. Előtte fizette a cég, de a fizetésünket csökkentették és megvonták az utazás térítését és a cafetériát is. Így sajnos nem tudom kigazdálkodni a havi BKK bérlet árát, mert a közel 10 ezer forint nélkül az utolsó héten egyszerűen nem lenne mit ennem.

Így marad a bliccelés. Sajnos nincs más lehetőségem, tömegközlekedéssel tudok csak bejutni a munkahelyemre, ha közelebb volna, elérhető távolságban, egész biztosan gyalog mennék, de mivel a város másik felén található (az albérlet külváros, csak itt találtam olyat, amit ki tudok gazdálkodni), ezért nem tudok kitalálni jobbat. Talán előbb-utóbb össze tudok spórolni egy használt biciklire, és akkor megszűnik ez a kellemetlen és terhes helyzet, de ameddig ez a 10 ezer forintos kiadás megoldhatatlan számomra, marad a lógás a buszon és a villamoson. Valahogy oda kell jutnom, nincs mese.

6_o_bp_kozteruletesek-mti.jpg

Mellesleg teljesen kikészít idegileg a folytonos figyelés, vajon mikor jön az ellenőr, hol szállhat fel, ha pedig felszáll, akkor nekem kell leszállnom és így az időmet is szépen elpocsékolom, mert mindig előbb kell elindulnom, bekalkulálva egy esetleges ellenőrrel való találkozást. Szoktam ugyan venni 1 vonaljegyet hónap elején és egyet a közepén is körülbelül, de mondanom nem kell, hamar el kell használnom. Pláne, ha a munkahelyem kiküld valahova, ahova csak metróval, vagy első ajtós viszonylattal juthatok el.Az nem érdekli őket, hogy már nem térítik az utazást, meg kell oldanom.

Persze, tudom, sokan csinálják ezt, mint én, vannak, akik verik a mellüket,milyen fasza gyerekek, hogy bliccelnek, de arra szerettem volna rávilágítani, hogy vannak olyanok is, akik mindig rendesen bérlettel utaztak, de önhibájukon kívül kénytelenek lógni a buszon, trolin, villamoson. Engem senki sem támogat, nincs semmi vagyontárgyam, ingatlanom, semmim az égvilágon és ezzel a napi kellemetlenséggel a nyugalmam is odavan.

P.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr717213661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.25. 16:07:38

Én nem vagyok rászorulva, de jegyet csak átlag az esetek negyedében szoktam venni.

KUHULIN 2015.02.25. 16:24:17

Az is egy megoldás lehet, ha keresel egy közelebbi minimálbéres munkahelyet.

William Kidd 2015.02.25. 16:41:28

En meg azert nem veszek jegyet, mert nem ohajtom finaszirozni a BKV (BKK)-s vezerek 50-100 millios "premiumait" (lenyulasait). En pont annyiszor veszek jegyet, amennyit ez a BKV megerdemel es amennyi a fizetesem tureshataraba belefer. Orbanek is lenyomoritottak a nepet, meg jobban, nincs penz folsoleges kiadasokra. Rezsire kell meg kajara es igy se veszek semm fogyasztasi cikket, ami hosszu tavra szolna (ruha, muszaki cikk).

Terézágyú 2015.02.25. 17:11:04

Én meg nem veszek jegyet mert tahómagyar vagyok, és azt csinálom, amit akarok, leszarok mindenki mást.

kuki123 2015.02.25. 18:43:19

@maxval bircaman szerkesztő: @William Kidd: @Terézágyú:

Hát ez szép... főleg a nagyszájú maxval bircaman -től

De az effajta tiltakozás és lopás helyett inkább döntsétek meg a kormányt
Mert valójában nem a vállalatot lopjátok meg hanem a céget az ott gürizőket...a buszokat használókat lopjátok.

kuki123 2015.02.25. 18:47:42

"Előtte fizette a cég, de a fizetésünket csökkentették és megvonták az utazás térítését és a cafetériát is."

Milyen köcsög cég az ahol 2 műszak van (tehát valami gyártó cég)
és csökkenti a (az egyébként sem magas)bért...meg egyebet.

Cégnevet!
Mert ahol 2 műszak van ott több 100 ember dolgozik, sose fog kiderülni ki írta...
Meg ha kiderülne és elküldenék.. lehet még akkor is jobban jár

Lángharcos 2015.02.25. 18:53:51

Én veszek bérletet, mert nekem megéri a nyugalom, hogy olvashatok, zenét hallgathatok, és odaérek, amikorra oda lehet. Sajnálom a posztolót :( Egyetértek azzal a kommentelővel, aki azt javasolta, hogy keressen az otthonához közelebb melót - mert ilyen rossz munkáltatót biztos talál közelebb is.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2015.02.25. 18:55:10

Nem értem, hogy műszakos munkarendben dolgozót hogyan küldhet a cég ide-oda munkaidőben. De legyen így, küldje. Munkahelyi ügyben utazgatást a cég fizeti. Ha nem, és elkap az ellenőr, akkor a cég nevére kell kérni a büntetést. Én ezt tenném.

Fizetést csak közös megegyezéssel lehet módosítani. Főleg lefelé.

Persze ez a sok okosság nem segít a poszteren, de le kell írni százszor és ezerszer, hogy az emberek szokják, lássák, tanulják és alkalmazzák őket - végre.

midnight coder 2015.02.25. 19:51:57

Én mindig veszek bérletet - amúgy is ott a metró bejáratánál a BKV ellenőr, meg nem is tartanám korrekt dolognak hogy használom a szolgáltatást és nem fizetek érte. Ezzel együtt, ha a kaja és a bérlet között kellene választanom, én is a kajára szavaznék. De szerintem Pesten azért lehet találni minimálbérnél többet fizető céget is két műszakos melóra, még akkor is, ha egyébként nem is ért semmihez az illető. De ilyen melók vidéken is vannak, ahol azért olcsóbb az albérlet.

2015.02.25. 20:49:03

"Marad a bliccelés", meg "önhibáján kívül". Hogy' nem sül le a bőr a pofájáról a rohadéknak? Legközelebb a boltból lop? Utána meg betör, bankot rabol? Esetleg embert is öl? Mert ő szegény, ezért megteheti?
A bűnözők mindig ideológiával magyarázzák a tettüket.

Emberünk vehetne egy biciklit egy havi bérlet árából, vagy kérjen kölcsön egyet, amíg nem tud magának venni, és járhatna azzal, amikor jó idő van, a maradék napokon meg vehetne jegyet és máris jelentősen csökkenne a költsége. Közben meg kereshetne egy jobban fizető vagy közelebbi munkahelyet, olcsóbb albérletet.

reeingre 2015.02.25. 21:27:12

@Ylim: Ne beszélj így róla, nem ismered. Ha az éhhalál a másik opció, szerintem bárki lopna a boltból. Miért lenne bűnöző?
Mellesleg te is kerülhetsz ilyen helyzetbe...

reeingre 2015.02.25. 21:27:42

Mármint a poszter miért lenne.

2015.02.25. 22:40:39

@reeingre: Aki lop, az bűnöző. Aki nem bűnöző, az kér.
Emberünk némi életmódváltással (bkk helyet pl. bicikli) és új munkahellyel elkerülhetné a bűnözövé válást. De ő ehelyett inkább csak panaszkodik és magyarázkodik (internetre bezzeg futja).
De esetleg add meg neki a címedet, hogy tudja kihez mehet lopni, ha a bliccelés már nem elég.

v2peti 2015.02.28. 16:22:42

@Hujber Tünde: Vagy pedig a főnököd nevére irasd a csekket! Ha nem kér igazolványt.
süti beállítások módosítása