Szegényen, de boldogan
2015. február 13. írta: Despota

Szegényen, de boldogan

happy-family-slide.jpg

Attól, hogy az ember mostoha körülmények közt nő fel, még lehet szép és boldog a gyermekkora. Meg kell tanulni az apró dolgoknak is örülni és a legfontosabb értékekre koncentrálni, amik nem feltétlenül anyagi jellegűek. Ti éltetek át hasonlót?

Sziasztok!

Hárman voltunk testvérek, és nagyon boldog gyerekkorunk volt.
A mai fejemmel tudom, hogy szegények voltunk, mégis fejedelmi vacsoraként éltük meg a héjában sült krumplit és csokoládé helyett aszalt almahéj volt a diákcsemegénk. Apukánk fakockából barkácsolt nekünk vonatot és ünnep volt egy-egy diafilm vetítés.

Aki nem tudja, hogy mit jelent télen egy vaskályha mellett kuporogni és Benedek Elek meséit hallgatni a testvéreivel együtt,örülni a sparhelton megmelegített lavór víznek, az semmit nem tud a szegénységről.

Mégis felnőttünk, testvéreimmel együtt, mindhárman diplomás emberek lettünk, és szerintem hasznos tagjai lettünk Magyarországnak.

krumplifozelek_005.jpg

Az egyetemen a tanulás mellett újságkihordással teremtettem elő az albérlet és megélhetés árát, ma nyugdíjasként is három állásom van, mert persze a nyugdíjamból nem tudnék megélni. Ha erre felhördülne valaki, hogy a fiatalok elől veszem el a helyet... Szomorúan kell vele megosztanom: két évtizede nem találok követőre, akinek a több évtized tapasztalatát tudását át tudnám adni.

Tervező mérnökként az ország minden zugában ott hagytam a kezem nyomát, de nincs kinek átadnom a stafétabotot. Nem csak az orvosok mennek el az országból, hanem, a mérnökök is. Így tett a fiam is, itthon albérletben vegetált két évig. Mivel Ő sem a sült galambra váró fajta meg sem állt Amerikáig.
Méghogy a történelem nem ismétli önmagát?

Mikor is "tántorgott ki" Amerikába 3 millió magyar ember? Most megint itt tartunk?

Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !!

Az alábbi témákban várjuk a leveleket:

  1. Elszegényedés
  2. Kilátástalanság
  3. Spórolási tippek
  4. stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr637171615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.02.13. 23:08:59

Papa!
Ha magának 3 tervezői állása van, és ott még rendesen dolgozik is, akkor:
1. oligarcha
2. felcsúti
3. kormánytag vagy önkormányzati vezető
4. a "baráti kör" tagja, akkor meg ne játssza el a Tiborc panaszát!

Fentiek bármelyikének - vagy ezek együttes - teljesülése esetén, megfárdt vállának tehermentesítésére, kommendálom egy - két haverom tervező intézetét akik a fenti 4 egyikébe sem érintettek és rengeteg szabadidővel rendelkeznek!
süti beállítások módosítása