Mi még mindig a mamánál lakunk egy lyukban
2015. március 02. írta: Despota

Mi még mindig a mamánál lakunk egy lyukban

konyha5.jpg

Olvasónk kálváriája egy el nem készülő építkezésről szól, amelybe anyagilag és lelkileg is belerokkant a család.

Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !!

Az alábbi témákban várjuk a leveleket:

  1. Elszegényedés
  2. Kilátástalanság
  3. Spórolási tippek
  4. stb.

Tisztelt Szerkesztő!

"Szegénység - Ennyibe kerül az élet" című bejegyzést olvasva az ott látható felkérésre "ragadtam tollat".

Nálunk az elkeseredettség van. Történetem több szálú, összetett. Ha kérhetem, nevem ne legyen olvasható, legyek egyszerűen "Bobby".
Vágjunk bele:

2007 év közepén érkeztem haza családommal egy négy éves kiküldetésből. Kinti nagykövetségen dolgoztam, de nem voltam diplomata.
Kiutazásunk előtt szükségből eladtam akkori lakótelepi lakásunkat. 1 plusz fél szoba volt, de már akkor kettő gyermekünket neveltük.
Kiadni nem tudtam, a gondozását megoldani nem tudtam, viszont volt, aki megvásárolta volna. Ezért lett eladva.
Ennek árát félretettük. Igaz minimálisan hozzá nyúltunk, hogy kinti beilleszkedésünk zökkenőmentes legyen. Ám mire hazajöttünk, egy picikével - nem milliókkal! - több pénzünk volt számlánkon. Ez volt az induló tőkénk.

2007 év elején hosszas kint történő beszélgetések , számolások és kalkulációk eredményeként öt nap szabadságra hazajöttünk, hogy építési telket vegyünk.
Volt gondunk a kilenc tulajdonossal, melyekből egy Svédországban élt. Volt probléma a fizetéssel is, mert féltek az adóhatóságtól, és banki átutalással történő fizetést nem fogadtak el. Végül barátunkat meghatalmazva visszautazásunkat követően megvásároltunk egy építési telket.
Még ekkor felkértünk egy, a területen dolgozó építész mérnököt, hogy készítsen tervrajzot. A megbeszéléseket követően e-mail üzenetekben finomítottuk a megjelenést a tervező rajzolójával.
Mikor nyáron hazaköltöztünk, már be voltak adva a tervek az Önkormányzathoz, és csak alá kellett írnunk.

Mi albérletbe jöttünk volna. Sajnos már az induláskor rossz hírt kaptunk. Az albérlet nem lesz. Ugyan Anyósom azt mondta, hogy ezzel ne törődjünk, hozzá fogunk költözni.
Egy plusz két fél szoba. Ide jöttünk, de nem férünk el. Mindenünk be van dobozolva, kevés a hely.

Kivitelezőt és hitelt kerestünk.
Kivitelezőkről: Volt olyan, aki A4-es papírra felírta a tégla, egy gerenda és a cement árát. Azt a kezünkbe adva azt mondta, hogy számoljuk ki miből mennyi kell, majd szorozzuk kettővel, úgy a munkadíjjal együtt megkapjuk a kivitelezési összeget.
Volt olyan, aki majd ötvenmilliót kért volna!
Végül itt is ismerősi ajánlat jött: Történt, hogy Ők bővítettek családi házat. Az első szakik elrontották, ez az ember megcsinálta és befejezte.
Korrekt alapot kaptam, anyag, és munka árral. Őt választottam. Később az is kiderült, hogy régebben bár más-más időpontban, de egy cégnél dolgoztunk.

 

Megállapodás, mérnökkel megismertetés kölcsönösen, közben jelezve, hogy mérnök lesz a felelős műszaki vezető és minden egyéb felügyelet. 2007 év végén elkezdődött az építkezés!

Lényeg a lényeg, kisebb nagyobb megszakításokkal folyt az építkezés.
Mi eközben szerződtünk volna a R....... Bankkal. Mire az aláírásig jutottunk, addigra teljesen megváltoztatott szerződés szövegezést kaptunk, mely közelében nem volt az eredetileg ajánlottnak!
Ezért velük nem kötöttünk szerződést, újra elölről kezdtük a bank keresését.
2008 márciusára végre összejött a szerződés, de itt sem úgy, ahogy az előzetes megbeszéléseken felajánlott lehetőség elhangzott. A folyósítási ütem másképpen alakult, viszont a szövegezés az eredetileg felajánlott maradt.
Mi nem akartunk Svájci frank hitelt, de a kért összeget csak ebben vagy az Euróban felvett hitelben kaphattuk meg.
Forint alapúban a közelében nem jártunk a szükséges összegnek! Kényszer volt, ennek okán vállaltuk, hiszen a munkák már javában folytak.

Beköltözési határidőnek 2008 karácsonyra lett megjelölve. Boldogan vártuk, hogy a Jézuska meghozza a házunkat, és annak örömére sok év után végre először valódi fenyőfát állítva ünnepelhessünk.
Ám jelentős csúszások voltak! (Ez biztos valami Magyar virtus. Külföldön miért nincs ekkora galiba?) Meg kivitelezési hiba, de azt "sikeresen" megoldotta a kivitelező és a mérnök. Pincés házról van szó. A pince belső lejáratánál kimaradt egy áthidaló gerenda, melyet pótolni kellett. Nem a tervek szerinti lett a kialakítása, de akkor úgy gondoltuk, kompromisszumokkal jó lesz
2008 év végén még nem tudtuk a nyílászárókat sem beszereltetni.
2009 év elején végre eljutottunk oda, hogy TETŐ VOLT a házon! Volt öröm, boldogság! Jöttek a nyílászárók, és végre úgy nézett ki a ház, mint egy ház. A tetőfedő ács a kivitelező gyermekkori barátjaként lett bemutatva, vele szerződtünk le előzetes megbeszélés és árajánlat kérését követően.
Jött a villanyszerelő, bekábelezett mindent. Mi elmondtuk, mit szeretnénk, az ember "megcsinálta" mint a kivitelező saját villanyszerelője. Ám valahogy nem akart az ELMŰ megjelenni és a végleges bekötést megcsinálni. Három hónapnyi félrebeszélés után kiderült, hogy a kivitelezőm tartozik már három munkával a villanyszerelő felé, ezért az ember addig nem akarta átadni a munkát, míg ki nem lesz fizetve.
Végül saját kezűleg én jelentettem be a munkát a szolgáltatónál, így a bekötés megtörtént.
Itt is volt meglepetés, mert a papírok alapján kiderült, hogy a villanyszerelő nem a saját neve vagy vállalkozása és nem is a kivitelezőm neve alatt dolgozik, hanem egy számomra teljesen ismeretlen vállalkozó nevében adta át a munkát.
De legalább ez is készen volt!

Belső munkák folytatódtak, mint álmennyezet, szigetelés.
És ekkor jött a ménkű!!!

14679882_s.jpg

A ház falszerkezete több helyen megrepedt, szó szerint eltörtek a téglák, és a falak megnyíltak, kifelé irányban a felső részükkel szétnyíltak!
Egyértelműen látszott, hogy a tetőszerkezet súlyát nem bírták megtartani!

Értesítettem a mérnököt. Mikor kijött a helyszínre, meglepődve kérdezte: "Már itt tartotok?"
Első pillanatban nem is tudtam értelmezni ezt a kérdést. Ám azonnal kiderült, hogy a kivitelező "elfelejtette értesíteni" a kötelezően bemutatandó munkákról a mérnököt, aki egyúttal szerződésünk szerint a felelős műszaki vezető is volt, az pedig "elfelejtett arra járni".Engem viszont mindkettő arról tájékoztatott, hogy minden rendben.
A hiba miatt statikus mérnököt hívtunk ki. Így megállapítást nyert, hogy a fal tetejére elfogadhatatlanul rossz, hiányos koszorú szerkezet épült, majd arra hibás és szintén hiányos tetőszerkezet.
Sem az alsó, sem a felső rész nem állékony.
Statikus elkészített egy felmérés alapján kidolgozott javítási tervet.
Ezt az ács nem vállalta, hivatkozva arra, hogy a kivitelező - ne felejtsük, gyermekkori barátok! - nem engedte meg, hogy több anyag kerüljön beépítésre a tetőszerkezetbe, valamint a falszerkezet hibája a baj okozója. De hogy szólhat bele a kivitelező az ács munkájába? Hiszen külön szerződés volt az áccsal!
A kivitelező azért hőzöngött, mert szerinte az ács kispórolta az anyagot a tetőszerkezetből.
Végül az ács "szakértő tanácsaival" és a statikus előírásainak figyelembe vételével a kivitelező saját pénzén "javította" a hibát.

Nem sikerült.

A tető ezt követően hullámos lett, és egy taréjszelement eltörtek. Ennek javításához a fél tetőről a cserepeket vissza kellett volna bontani, de senki nem vállalta. Az ács ideiglenes jelleggel átlapolással javította.
A fal nem tudom, hogyan lett "összeragasztva", ezt senki nem tudja. Tégla megbontva nem lett, a töröttek cserélve nem lettek.
A munka nem haladt, majd újabb problémák jelentek meg.
Így 2009 nyarán a brigádot kidobtam.

Bátorságomért (botorságomért?) a kivitelező meg akart verni. Végül kiszaladt a házból, és autójából kiabálva megfenyegetett, hogy feljelent.
Ő nem tette meg, én igen.

Még ez év végén a területileg illetékes bíróság kérésünkre Független Igazságügyi Műszaki Szakértőt rendelt ki. A szemle további súlyos hibákat tárt fel.
Miután a kár összegével és annak kiszámítási módjával nem értettünk egyet, újbóli szemlét kértünk.
Közben barátaim segítségével igyekeztem az általam menthető hibákat kijavítani, és a folytatást előrébb vinni.
Második szemlén munkánkat jónak ítélte meg a szakértő.

Közben fogyott a pénz.

2010 augusztusban sms értesítés jött a bankunktól. Több mint öt és félmilliós tartozás szerepelt benne!
Kettő napi folyamatos utánajárás eredményeként megtudtam, hogy egy számomra ismeretlen személy inkasszót csinált a számlánkon.
Következő nap az is kiderült, hogy az ismeretlen Független Bírósági Végrehajtó.
Talán nem meglepetés, a neve mostanában nagyon sokszor negatív tartalommal volt olvasható különböző hírportálokon.
Miután felkerestem, kiderült, hogy mi áll az inkasszó mögött.
Megdöbbentő volt szembesülni egy hetedik éve lezárt banki lízingről, mely irányomban tartozás nélküli lezárt ügynek volt a bank felől banki dokumentumokkal jelezve.
Ez az inkasszó fizetésképtelenné tett. Ugyan akkor az is kiderült, hogy az ügyet szándékosan úgy vitte át a banktól az elmaradásokat megvásároló végrehajtó, hogy egy olyan régi és anno a bank felé is bejelentett lakcímet használt az ügy folyamán, ahol évek óta már nem lakom. Ez a cím az első bekezdésben olvasható eladott lakás.
Ugyan akkor a bank felé bejelentett új lakcímemet nem jelezte az eljáró bíróságnak! Ezzel engem a védekezés lehetőségéből szándékosan kizárt a saját anyagi haszonszerzésének érdekében!
Mint mond erre a Magyar Bíróság? Nekik nem kötelességük vizsgálni a beadványokon szereplő lakcímek valódiságát!
(Hogy ezt értsük: Én feljelentek valakit valamiért, hogy tőle bírósági határozattal pénzhez jussak. Megadok valami lakcímet, amiről tudom, hogy senki nem fog visszajelezni. A postás kiviszi az anyagot, mely így megválaszolatlan marad. Így alperes elmaradása miatt annak távollétében határozatot hoz a bíró, melyre hivatkozva végrehajtási kérelmet adok be. Ezt megkapva a kijelölt független bírósági végrehajtót megbízom a pénz behajtásával. A független végrehajtó ezt megteszi, persze a saját költségeit meg kell téríteni. Így kamatokkal sok pénzhez jutok, és a beperelt csak akkor tudja meg, hogy mi történt, amikor a banki számláján megjelenik a mínusz! Szép?)
Ha az én esetemben a lakásomat megvásárló azóta is ott lakó ember csak egyszer jelzi a postásnak, vagy a 150 méterre levő postában az ügyintézőnek, hogy téves a cím, ott én nem lakom, ott Ő lakik, akkor már megkerestetett volna a bíróság! Ennyit a  MAGYAR EMBER hozzáállásáról! Vagy ne általánosítsak?

Szóval inkasszóval pénz el. Két gyerek beiskolázási költsége másnál.
Kérvényt írtam a bankomhoz, az ügyre való hivatkozással fizetési könnyítést kértem.
Három hónap múlva a sok rákérdezésre végre kiderült, hogy a központban leadott és átvetetett kérvényemről senki nem tud!
Így az átvételeztetett kérvényt ismételten bevittem és átvetettem.
Válasz nem jön. Rákérdezek, bemegyek, tárgyalok. Minden esetben rosszabb körülmények közé akar szorítani a bank. Én ezt nem fogadom el, az ügy húzódik. Végül 2011-ben nem bírom azt a keveset sem törleszteni, bár már majdnem utolértem magam.
Nagyobbik gyermek megy felsőoktatásba, be kell iskolázni, Ő a JÖVŐ!

Innentől kezdve nem fizetek.
Nem fizetek, mert a tárgyalások rendre kényszerítenének, hogy rosszabb helyzetbe hozzam magam.
Nem fizetek, mert a tárgyalások ellenére folyamatosan telefonon zaklat a bank másik részlege.
Nem fizetek, mert a tárgyalásaink ellenére már behajtónál van az anyagom, és onnan is kapom a "rábeszélést".

Végül 2014 év elejére megállapodunk. Már a harmadik behajtó dolgozott ügyemben, mely összerakott egy fizetési könnyítést. De kérdezhetjük, miért a behajtó rakta össze az anyagot? Miért nem a BANK?
Bár az ígéret ellenére szerződés tervezetet nem kapok, de megalkuszunk. Könnyített hitelezésben vagyok.

Ugorjunk kicsit vissza az időben. Kettő év pereskedést követően a bíróságon mint alperes pert nyerek az inkasszó ügyben. A Bírósági Határozat jogerőssé válik, és az ellenem beadott keresetet elutasítja, továbbá megállapítja, hogy nekem túlfizetésem van ebben az ügyben, így  az a másik bank tartozik nekem.
2014 év végén decemberi ajándék, hogy az inkasszált pénzemet visszakapom. Lesz ajándék karácsonyra!
A kamatok azóta sem érkeztek meg.
A túlfizetésem még mindig kamataival együtt annál a banknál.

Kártérítést még nem tudok indítani. Kérdezitek, miért?
A saját bankom olyan az inkasszó ügyben keletkezett iratokat tulajdonol, melyekben egyértelmű bizonyítékok vannak a szándékos rosszhiszeműségre, az anyagi haszonszerzés céljára elkövetett visszaélésekre. Miután ezen anyagok kiadását megtagadta ezidáig a bank, és ezekkel együtt megtagadta a még nem fizetésemet megelőző feliratkozásomat a végtörlesztésre - kikerülni a devizából legalább - , így a kárösszeg számszerűsítése nem alátámasztható.
Pici érdekesség: Öt és félmillió plusz egy kevés volt az inkasszó, de amikor beléptem az ügybe, akkor ez lecsökkent hárommillió nyolcszázezerre!
Elszámoltuk. Ennyi volt a magyarázat. A bankomnál viszont mindkét összegről beérkeztetett iratok vannak!

Ezután a kitérő után folytassuk a házzal! 2009-ben történt beadványunkat követően 2013-ban megvolt az első tárgyalás. Elnapolva, mert nem jelentek meg az alperesek. Abban az évben még kettő tárgyalás.
Tavaly három tárgyalás egész évben.
Idén volt egy, fél óráig tartott.

Az ügy jobban nyúlik, mint a rétestészta!
Mi még mindig Mamánál lakunk. 12m2-es szoba, anya apa, fiú és lány.
Gyerekek már 18 és 20 évesek. Elment a kamaszkoruk egy lyukban. Miért nem mentünk albérletbe? Az építkezésbe raktuk mindenünket, az inkasszó elvitte a lehetőségeket.
Család lelkileg tönkre ment.
Srácok nem tudnak barátokat felhozni, nincs hová! Egyik kisszoba teljesen tele a bedobozolt ruháinkkal, eszközeinkkel. Egy fél pince helyiség is tele plafonig. Egészet nem kaptunk.
Házasélet? Volt gondom. De sikerült túltennem magam. De feleségem ezt már nem tolerálta.

Most válunk.

Nyakunkban egy elrontott ház, kimaradtunk minden kedvezményből egyéb külső, nem rajtunk múló okok miatt.
Előre lépés? Hogy és hová?

És hogy teljes legyen a kép!

Anno vállaltuk, hogy a megvásárol ingatlanra 4 éven belül lakóházat építünk, melyet a használatba vételi engedéllyel igazolunk.
Miután a ház elrontott, használatba vételi engedélyt még sokáig nem kapunk.
Ezért a NAV utólagosan a vásárlás utáni illetéket és annak kamatait kirótta, RÁNK!
Hiába írtam le részletesen az ügyet, hiába hivatkoztam a határozatukban is szereplő "önhibáján kívül más hibájából" eredendő késedelemre, hiába csatoltam, hogy ez van, hiába csatoltam a szakértői jelentéseket, fizetnünk kell még oda is.
Sokadik kérelemre a 860.000.- forintot 36 hónap alatt kell befizetnünk, melyre természetesen újabb késedelmi kamat lesz felszámolva.

És a hitelemet fizethetem még jó pár évig, pedig ha az igazságszolgáltatás így működik, akkor azt a házat soha nem fogom tudni befejezni.
Most már nem is akarom, nem akarjuk. Eladnám a banki hitel átvételéért. De hibásan? Hogyan és kinek?
Két lehetőségem lenne:
     1. Szerencsejátékon nyerni. Mennyi esélyt látunk rá?
     2. Ha Magyarországon is lenne olyan TV sorozatban látható elkötelezett csapat, melyben bajba jutott embereken segítenek, és kijavítják, felújítják, befejezik és átadják használatba az "otthonukat". Nem is reménykedem ilyenben!

Ennyit a kilátástalanságról. Csapda ez, és pénznyelő feneketlen kút. Hiába van bevonva ügyvéd, a bíró és a bírósági ügymenet ellen tehetetlenek vagyunk.


Ennyi a történetem.

Üdvözlettel, Bobby.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr937232931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2015.03.02. 17:01:41

Hu de nem olvastam most ezt el. Valaki osszefoglalna?

♔bаtyu♔ 2015.03.02. 17:21:06

@Szelid sunmalac: Átbaszták a kivitelezők+végrehajtó maffia

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.02. 17:21:58

@Szelid sunmalac:

Anyós eladatta a másfél szobás panelt, majd megtorpedózta az albérletbe vonulást, ahol a kis család addig dekkolt volna, amíg Anyós háza mellett fel nem épül az Anyós által kinézett telekre az Anyós által megálmodott csodapalota.

Anyós kézbe vette az építkezés szervezését is, így a Posztert a tervezés és kivitelezés összes létező szereplője átbacta.

Szerintem ennyike dióhéjban - a sorok közé rejtett titkos üzeneteket is végigolvasva.

csepke 2015.03.02. 17:22:25

@Szelid sunmalac: ha porszem kerül valahol a gépezetbe, a magyar igazságszolgáltatás még mélyebbre taszít. építkezni meg csak az építkezzen aki saját kezűleg megtervezi és meg is építi.

♔bаtyu♔ 2015.03.02. 17:22:27

" 2. Ha Magyarországon is lenne olyan TV sorozatban látható elkötelezett csapat, melyben bajba jutott embereken segítenek, és kijavítják, felújítják, befejezik és átadják használatba az "otthonukat". Nem is reménykedem ilyenben!"

Mondjuk, az is elég lett volna, ha te jobban odafigyelsz a saját házadra.

♔bаtyu♔ 2015.03.02. 17:24:30

@csepke: Lehet kivitelezővel is építettni, csak éppen nem feltétlenül a legolcsóbbat kell választani - referenciákat kell kérni és megvizsgálni, továbbá "ottlenni".

El-kúrom 2015.03.02. 18:30:16

Ugye nem is volt sok az 50 millás ajánlat! Olcsón jót? Nincsenek csodák! De azért nem irigyellek.

Emil Cziljak 2015.03.02. 19:32:19

Külföldön dolgoztál, ebből gondolom, hogy valamilyen világnyelvet is tudsz.
Miért nem mész el abból a szemét országból?
A mocsár egyre lejebb fog húzni, minél jobban kapálózol annál jobban.
Jogszolgáltatás csak jogállammban van. A NER az ? A csüngőhasó cigó bulijáról eltűnt egy mobil azt éveken keresztül kereste a teljes erőszakszervezet. :)

zobod 2015.03.02. 19:33:29

A főszereplő kissé túlvállalta magát anyagiakban, és szervezőmunkában is. Fel kell állni belőle, van ilyen. Nem csak a köznéppel, hanem talpraesett, dörzsölt vállalkozókkal is előfordul ... túlvállalják magukat, balekká válnak valami nagy álmot hajszolva amit megvalósíthatónak hisznek, és végül elvesztenek majdnem mindent.

Ha pedig a feleség a nehézségek miatt válni akar, mit mondhatnék, segítsen neki a szerző csomagolni, annál hamarabb szabadul meg tőle.

kvadrillio 2015.03.02. 19:38:35

Orbán Viktor és Lévai Anikó elhallgatott titka: "apuka" állambiztonsági ügynök volt Reklám Ha valaki még nem jött volna rá, miért ellenzi Orbán Viktor az átmentett állambiztonsági múlt feltárását, az ügynökügyek törvényes rendezését, a vétkesek megnevezését, az áldozatoknak járó erkölcsi elégtételadást, azoknak egy újabb adalékkal szolgálunk. Ha valakinek eddig még nem tűnt volna fel, miért előny ma a rehabilitált állambiztonsági múlt, miért védi Orbán Viktor a volt besúgókat, miért nevez ki állami és kormányzati pozíciókba volt hivatásos tiszteket, miért tünteti ki őket és garantálja békés nyugdíjas éveiket, az olvassa el lassan és tagoltan az alábbi tényeket, és gondolkodjon el róluk. Orbán Viktor apósa, feleségének, Lévai Anikónak az édesapja, Lévai István állambiztonsági ügynök volt. Lévai István: „Lenkei” ügynök Lévai István 1922. augusztus 18-án született Szolnokon, anyja Deák Mária volt. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető iratok (ÁBTL 3.1.1. B-77726) szerint 1955. augusztus 29-én szervezte be ügynöknek a mezőgazdasági elhárítás. A beszervezést a szolnoki S. Tóth Mihály államvédelmi hadnagy végezte terhelő adatok alapján. Lévai István a „Lenkei” fedőnevet kapta, és a mezőgazdaság területén, az úgynevezett „kulákvonalon” foglalkoztatták. Egy 1957-es értékelő megállapítás szerint „…az ellenforradalom előtti időszakban elég jó munkát végzett.” Állambiztonsági nyilvántartó kartonja (6-os karton) szerint a 6 elemit végzett földműves, aki 8 katasztrális holdon gazdálkodott, maga is kuláknak számított szociális származása alapján. A hatalomhoz való viszonyát lojálisnak minősítették. Zoom Lévai István állambiztonsági nyilvántartó kartonja
Forrás: kuruc.info/r/2/139965/

ez...ééééérdekessss...................
...meg az is ééééérdekessss. hogy LÁZ-ÁRNAK KABBALA KARKÖTŐJE VAN !

ÉS MÉG AZ IS ÉÉÉÉRDEKESSS, HOGY VAJHHH... KIKNEK TARTOGATJA AZ ORBÁN-KORMÁNY AZ ÜRES LAKÁSOKAT, AMIKOR A FIATALOK TÖBB MINT FELE A SZÜLEINÉL LAKIK, MERT KÉPTELENEK A MUNKANÉLKÜLISÉG MIATT LAKÁST VENNI !!!!!
KURVA NAGY VÁLTOSZÁS KÖLLLLLLL....EBBEN AZ ORSZÁGBAN !
ÉS MÉG AZ IS ÉÉÉÉRDEKESS, HOGY MIKÖZBEN A MAGYAROK LÉLEKSZÁMA DRASZTIKUSAN CSÖKKEN, A ZSIDÓKÉ DRASZTIKUSAN NÖVEKSZIK !!!
KINEK A KORMÁNYA REGNÁL ITT E HUNNNNBAN ??????????????

kvadrillio 2015.03.02. 20:11:30

A NAV legfrissebb adatai szerint Magyarországon jelenleg durván 4,4 millióan készítenek adóbevallást. Közülük 2,2 millió ember nem keres 87,500 forintot, a létminimum összegét. Számukra nagyon fontos volt a lakhatási-, vagy az adósságkezelési támogatás, adott esetben a temetési segély."""""""

KINEK IS LESZ EBBEN AZ ORSZÁGBAN NYUGDÍJA ????????

kvadrillio 2015.03.02. 20:15:36

BUDA-CASH-PINTÉRT FÖLAKASZTOTTA MÁR A MAGYAR KORMÁNY ?????????
ZHÁROLTA MÁR AZ ÖSSZES BUDA-CASH SIKKASZTÓ ÖSSZES VAGYONÁT, SZÁMLÁIKKAL EGYÜTT ???????
ELŐZETESBE VÁGTA MÁR A MAGYAR KORMÁNY A BRÓKERCSALÁSOKAT VÉGREHAJTÓ ÁLBRÓKEREKET ????????
MÉG NEM ???
VAJON MIÉRT NEM ???????

aleb19 2015.03.02. 20:24:20

miert szerepel egy 40-50 millios elcseszett epitkezes a szegeny.bloggon?????
miert????

marczy 2015.03.02. 20:31:50

Batyu, az áldozathibáztató mentalitás nem vezet sehová. Ezért tart ott az ország, ahol. Nem lehet mindenki egyszerre jogász meg építész stb. stb. stb.

Advanced Flight 2015.03.02. 20:34:49

Tipikus építkezéses sztori. Miért nem volt elég egy 80-100 nm-es, kertkapcsolatos lakás? Abban is szépen felnőhetett volna a két gyerek, talán a hitel is kisebb lehetett volna. Mondjuk az inkasszós ügyet így sem úszta volna meg, de ugye ott végül nyert a poszter. És azért más egy bírósági ügyet a szép új (vagy legalább felújított) lakásból végigcsinálni, mint a lyukból. Nej sem lépett volna le vélhetően egy dolog miatt, de az építkezés + lyuk + per együtt már sok volt.

kvadrillio 2015.03.02. 20:37:58

- Sokak szerint ismét hárommillió koldus országa lettünk és ez a szám az idén csak emelkedni fog.

- Ma Magyarországon mintegy 3 millió 340 ezren élnek szegénységben és társadalmi kirekesztettségben, de ha a létminimum környékén tengődőket is ideszámoljuk, akkor a négymilliót is meghaladja ez a szám, ami az év végére ötmillióra is emelkedhet. Az elmúlt évtizedekben a rászorulók számára volt szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés, falu és tanya gondnoki szolgálat, segély. Holnaptól alig lesz támogatás, de a Fidesz még a maradékot is elveheti. A maguk alkotta alaptörvény értelmében ugyanis megszűnt a társadalombiztosítás, csak 2011 tavasza óta senki nem akart odafigyelni arra, hogy ami a régi alkotmányban állampolgári jogon járt az embernek, arra az államnak ma már csak törekednie kell. Az akkor még létező kétharmad a kötelező gondoskodást kihagyta az új alkotmányból, amolyan "majd egyszer jól jön ez nekünk" alapon, merthogy így forog az agyuk. Ezért kezdeményeztünk a napokban alaptörvény módosítást. Az MSZP azt akarja rögzíteni, hogy a magyaroknak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén jogosultak a megélhetésükhöz szükséges ellátásra. A fideszes alaptörvény oly mértékben gyengítette a szociális biztonságot, amire a II. világháború óta nem volt példa"""""""""

A szegények legfeketébb vasárnapja következik....interjú Korózs LaJossal..... ÉS IGAZA VAN !!!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.02. 21:32:37

@kvadrillio: Rég leléptek már a Fülöp-szigetekre. Viszont a hitelesítő könyvvizsgálót elő lehetne szedni..

dr kíváncsivagyok 2015.03.02. 22:16:00

Elnézést a kemény szavakért , de már akkor eldontottem, hogy a posztoló lúzer,....AMIKOR 4 EV KULFOLDI MUNKA UTÁN 0 FT MEGTAKARÍTÁSSAL JOTT HAZA...
Bocs , de ez a véleményem....
( Ealdta a lakast,..miért nem fektette be, rakta bankba,...és a visszajovetel után vett egy kissé nagyobbat a 4 év alatt megtakarított 4 millióval ???)

dr kíváncsivagyok 2015.03.02. 22:18:38

@marczy:
Azért elgondolkodtató , hogy miért ment kulfoldre dolgozni ...
A levegováltozásért , vagy a magas fizetésért ?
Nem tudott volna 4 év alatt magspórolni pár milliót ?

marczy 2015.03.02. 23:50:02

@dr kivancsivagyok
teljesen mindegy. Áldozathibáztatás nr. 2. Elavult gondolkodás.
A sok áldozathibáztató barom, ha van egy kis sütnivalója, akkor inkább pénzzel vagy szaktudásával segíteni a helyzeten, ha teheti.
"tudott volna..." ha a nagyanyámnak kerekei lettek volna, akkor én lennék az omnibusz. Mert nem lehet mindenki olyan előrelátó, hogy a vis maior legdurvább fajtái ellen is védekezzen. Itthon meg főleg nem. Ha lenne egy földrengés, és összedőlne a házunk, akkor is lenne egy jó kis meccs a biztosítóval, míg fizetne. Ez Magyarország.
Ha kint vagyok (megtörtént), én sem szórom a pénzt, de azért szeretnék egy kicsit jobban élni. Ez olyan nagy dolog? Így is spóroltam, amíg kint voltam.

Ráadásul a kiküldetés nem ugyanaz, mint amikor önként és dalolva kimész. Ott a magyar munkáltatód visz ki.

A kivitelezőről a gatya is leperelhető, a végrehajtó-maffiához meg no comment.

marczy 2015.03.02. 23:55:20

Ja és Magyarországon nem sokaknak van olyan fejlett pénzügyi kultúrája, hogy értelmesen befektesse a pénzét. Egy átlagembertől mifelénk ez nem várható el. Mi nem vagyunk Svájc, nem vagyunk Anglia, nem vagyunk Németország.
Magas lóról könnyű beszélni, könnyű más gyengéjén akkor is gúnyolódni, amikor pedig a kialakult helyzetért nem tehető felelőssé. A pénzügyi kultúra fejletlenségéért pedig az a bizonyos 40 év rengeteget tett.

bobbafet 2015.03.03. 01:27:44

Nem tudom, fura történet... Leginkább túlvállalás. De legalább zasszony lelépett, ez mintha nem is lett volna nagyon sajnálva.

aleb19 2015.03.03. 09:52:01

@marczy: "nem sokaknak van olyan fejlett pénzügyi kultúrája, hogy értelmesen befektesse a pénzét. Egy átlagembertől mifelénk ez nem várható el. Mi nem vagyunk Svájc, nem vagyunk Anglia"

angliban elek es az egyik legnagyobb gond itt az un. paydayloanok /magaskamat 400%apr/ hatalmas szama merete...ahol a libsizmust engedik ott roncsolja a tarsadalmat

Advanced Flight 2015.03.03. 19:53:42

@marczy: mindenki olyan előrelátó

Bocs, ehhez nem kellett előrelátás. 10 építkezésből 9 így végződik. És nem csak mostanában, hanem a rendszerváltás óta. Poszternek egyetlen rokona, kollégája, ismerőse, barátja nincs, tévét sem néz, netet sem soha, hogy ilyenekről nem hall? Csak én tudok vagy három ilyen esetet ismikörből, pedig én aztán minden vagyok, csak nem egy társasági ember.
A többiről nyilván nem tehet, de ezt a csapdát ki lehetett volna kerülni. És nem, nem a hitelfelvételről beszélek, az szinte elkerülhetetlen, ha emberi körülményeket akarunk teremteni.

sélli_ 2015.03.04. 14:42:53

Uristen, kinek van ideje ezt vegig olvasni? a 15. kezedesnel feladtam. Bocs.
Amiota vilag a vilag: felujitasba es hazepitesbe SOSE KEZJD!!! Max ugy ha a nap 24 orajabol 12-ot ott tudsz tolteni a haz mellett es felugyeled a munkat. De meg akkor se.

Miert nem tudtatok egy mar megepult hazat megvenni? vagy egy lakoparki lakast?
süti beállítások módosítása